O nama

Podloge sportskih terena i dečijih igrališta

Naše preduzeće se bavi izradom sportskih gumenih podloga  za otvorene i zatvorene sportske terene, atletske staze, trim staze kao i podloge dečijih igrališta.

Sportske podloge izrađujemo sa sopstvenim mašinama marke SMG u saradnji sa renomiranim švajcarskim proizvođačem sportskih podloga firmom CONICA. Saradnja sa Conicom garantuje vrhunski kvalitet a za korisnika sigurnost i bezbednost više godina.

Kompletni sistemi sportskih podloga su atestirani od strane svedskih federacija kao što su IAAF, FIBA, IHF, ASTM kao i usklađenost EN norme. Među značajnijim izvedenim projektima izdvajamo ugradnju atletske staze u Skoplju koja je dobila sertifikat najvišeg kvaliteta IAAF CLASS I. Pored pomenutog  naveli bi još neke izvedene projekte : multifunkcionalni sportski tereni u Gradu Sunca u Trebinju, sportski teren ispod Avle, kompleks sportskih terena na Srebrnom jezeru, sportski tereni na Niškoj tvrđavi, sportski tereni KK Crvena Zvezda na Kalemegdanu u Beogradu i mnogi drugi.

SPORTSKI POD CONIPUR HG – namenjen isključivo unutrašnjim sportskim objektima. Izrađuje se u prvom sloju od SBR crne gume u debljini od 4 – 8mm a gornji sloj podloge je liveni poliuretan u debljini od 2mm. Conipur HG poseduje sertifikat FIBA, IHF, BWF, DIN V 18032-2 i EN 14904.

SPORTSKI POD KONIPUR EPDM– namenjen multifunkcionalnim sportskim terenima. Izrađuje se od EPDM granulata i poliureta skog veziva u debljini od 10 – 13mm. Pod je sertifikovan od priznatih međunarodnih institucija.

SPORTSKI POD CONIPUR SP – namenjen pre svega atletskim stazama i sportskim terenima. Izrađuje se od prvog sloja SBR granulata sa poliuretanskim vrezivom i gornjeg nosećeg sloja od EPDM granulata granulacije od 0,5 – 1,5mm u špric sistemu. Ukupna debljina podloge iznosi 13mm. Pod je sertifikovan od priznatih međunarodnih institucija.

SPORTSKI POD CONIPUR PRO CLAY – namenjen je isključivo teniskim terenima. Ovaj sistem podloge je namenjen i za unutrašnje i za spoljašnje teniske terene. Izrađuje se od mlevene glinene cigle i PUR lepila, gornji sloj je sitno mleveni tenisit. Ukupna debljina iznosi 30mm. Prednost ove sportske podloge je u tome što za nju nije potreban sloj asvalta ili betona, nije potrebno nikakavo održavanje i može da se koristi 12 meseci u godini.

PODLOGE DEČIJIH IGRALIŠTA – pored navedenih sportskih podloga izrađujemo i podloge od tartana za dečija igrališta u debljini od 10 -60mm. Podloge koje se ugrađuju ispod dečijih igrališta se ugrađuju po zahtevu naručioca što podrazumeva da je svako igralište projekat koji zahteva određenu visinu podloge u skladu sa visinama platformi na dečijim rekvizitima.

U velikom broju slučajeva gumena podloga se izrađuje u dva sloja. Osnovni sloj se izrađuje od reciklirane sbr gume a završni sloj se izrađuje od poliuretanskog veziva i epdm granulata u raznim nijansama.

ATLETSKE STAZE

MULTIFUNKCIONALNI TERENI

PODLOGE ZA DEČIJA IGRALIŠTA

TRIM STAZE

PRIRODNI TRAVNATI BUSEN

TARTAN PODLOGA ZA ŠIROKU NAMENU